Thursday, January 19, 2012

Interviul Emirates

 
Intotdeauna am avut convingerea ca lucrurile se intampla pentru un anumit motiv. Poate si datorita acestei "credinte" am reusit sa trec mai usor peste momentele mai putin placute din viata mea. De cand am reusit sa obtin acest job la Emirates, mi-am dat seama ca m-am nascut sub o stea norocoasa...sau poate are de-a face si faptul ca mereu sunt optimista si vesela. Pe 29 ianuarie voi pleca pentru o perioada de 3 ani in Dubai, ca si stewardesa...

  Nu va mai plictisesc cu filozofiile mele de viata pentru ca sunt multe; asa ca voi trece direct la ceea ce va intereseaza: cum am ajuns sa fiu stewardeza la Emirates? Ei bine, primul lucru pe care trebuie sa il faci daca iti doresti o cariera de genul asta este sa accesezi  www.lalsatinternational.ro . Lalsat este firma de recrutare care organizeaza interviurile pentru Emirates. Dupa ce ai trimis CV-ul plus doua poze la adresa pe care o gasesti pe site-ul de mai sus, esti selectat sau nu sa te prezinti la interviu.

  1. Ziua 1- interviu cu Lalsat

  Consta in doua probe : un test scris de engleza ( 20 de minute ) si o activitate de grup. Este foarte important sa cunosti bine limba engleza. Group assignment-ul consta intr-o discutie in limba engleza pe care o ai cu colegul din stanga ta. In 3 minute trebuie sa afli cat mai multe lucruri despre el/ea si sa prezinti in fata grupului ce ai aflat.

  2. Ziua 2 - interviu cu recrutorii de la Emirates

  Inainte de toate, va spun ca trebuie sa va inarmati cu fooarte multa rabdare. Eu am stat la acest interviu de la 8 dimineata la 23:30. Ziua incepe cu o prezentare a companiei, a Dubaiului si a ofertei. Urmeaza apoi prima proba, care este si de data asta o activitate de grup. Pe noi ne-a pus in 2 grupuri de cate 35 de oameni fiecare. Intai a trebuit sa aflam care este destinatia preferata a colegului nostru si sa vorbim in fata grupului despre acest subiect. Tema urmatoare a fost sa ne punem de acord asupra a ceea ce este mai important intr-o meserie - partea teoretica sau practica si sa explicam alegerea facuta. Recrutorii voi mai ales sa vada cum comunici cu grupul, nu neaparat ce raspuns ati dat.

  Cei care au trecut de aceasta proba intrau la testul de engleza - test scris care dureaza o ora. Daca stii cat de cat engleza, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme.

  Ultima proba a zilei consta intr-o noua activitate de grup - grupul nostru trebuia sa puna bazele unei noi planete si trebuia sa aleaga 3 elemente, 3 profesii pe care le-am lua cu noi si 3 clase sociale pe care nu le-am lua cu noi.

  Dupa fiecare proba, mai erau cativa eliminati. Ceea ce este cu adevarat frustrant este faptul ca daca esti eliminat, nu ti se da feedback...nu iti spune nimeni ce ai gresit, de ce nu ai trecut mai departe. Nu pot sa spun ca exista un tipar anume de persoana pe care il cauta...cred ca cel mai important este sa fii naturala, sa zmbesti mult, sa nu incerci sa domini conversatia in activitatile de grup. Din cei 70 care eram la inceputul zilei, pentru interviul final am ramas 40- un numar destul de mare din cate ne-au zis cei de la Lalsat.

  3. Ziua 3 - Interviul final

  Interviul final consta intr-o discutie fata in fata cu unul dintre recrutori. In general te intreaba despre tine, despre ce ai studiat, de ce vrei sa devii stewardeza. Am uitat sa mentionez faptul ca inainte sa vii la acest ultim interviu vei da un test psihologic. Pe baza raspunsurilor tale, recrutorul iti va adresa anumite intrebari, asa ca fii sincera cand completezi testul.
   Din punctul meu de vedere nu trebuie sa ai emotii, e mult mai bine ca discutia sa fie una ca intre prieteni..pana la urma nu te intreaba ceva care presupune un anumit raspuns corect. Am intrebat-o la sfarsitul interviului pe recrutoare ce cauta ei de fapt si mi-a raspuns ca vor persoane calme, care sa aiba simtul umorului si carora sa le placa sa lucreze cu oamenii.
  



  Am citit pe multe forumuri tot felul de prostii - ca ei cauta blonde, inalte si frumoase. Eu cred ca mai degraba conteaza impresia pe care le-o lasi la interviuri, daca ei cred ca esti potrivita pentru astfel de job. Asa ca nu va lasati descurajate si mergeti acolo cu toata increderea!

 Multa bafta!

PS: Cei de la Emirates recruteaza din nou in luna februarie !